Polityka cookies

Polityka Prywatności

Poznaj szczegóły Polityki Prywatności.

W serwisie jlg.com.pl stosowane są pliki „cookies”. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do Twoich danych zmieniając ustawienia „cookies” w swojej przeglądarce. Niniejsza „Polityka prywatności” służy wyjaśnieniu tego, w jakim celu stronie jlg.com.pl używane są pliki „cookies” oraz w jaki sposób użytkownik może określić warunki stosowania plików „cookies”. Przez korzystanie z tej strony wyrażasz zgodę na stosowanie plików „cookies” zgodnie z tą Polityką prywatności.

Niniejsza polityka prywatności i plików cookie dotyczy klientów, byłych klientów, potencjalnych klientów, dostawców i odwiedzających strony internetowe i witryny mobilne zarządzane przez Riwal Poland (między innymi: www.jlg.com.pl).

Właścicielem tej witryny jest firma:

Riwal Poland Sp. z o.o.

Zamkowa Wola 31a

96-200 Rawa Mazowiecka, Polska

Kontakt telefoniczny pod numerem: +48 46 895 13 63, kontakt email: info@jlg.com.pl

Riwal jest traktowany jako podmiot przetwarzający dane osobowe użytkownika, zgodnie z art. 4 ust. 7 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych UE 2016/679 (“RODO”).

Zajmiemy się Państwa prywatnością z należytą starannością, zgodnie z zasadami RODO. Kiedy żądamy danych osobowych za pośrednictwem strony internetowej, aplikacji lub innego cyfrowego kanału Riwal, najpierw wyjaśniamy, dlaczego potrzebujemy tych danych i przedstawiamy podstawę prawną. W razie potrzeby, prosimy o jednoznaczną i dobrowolną zgodę na zbieranie, wykorzystywanie, przechowywanie i ewentualnie przekazywanie danych osobowych zgodnie z niniejszymi zasadami.

Zasadniczo wymagamy Państwa danych osobowych, aby zawrzeć umowę sprzedaży lub umowę najmu. Wymagamy tylko Państwa uprzedniej, bezpłatnej i jednoznacznej zgody na wykorzystanie danych, jeśli Państwa dane osobowe nie są wykorzystywane w kontekście realizacji umowy, w tym powiązanych usług i marketingu.

Używamy Państwa danych osobowych do następujących celów:
1. zapytanie o ofertę dotyczącą umowy kupna, wynajmu lub szkolenia lub umowy dotyczącej części zamiennych lub konserwacji platform roboczych, ładowarek teleskopowych lub wózków widłowych. Ofertę można zamówić za pośrednictwem naszej strony internetowej, pocztą, telefonicznie lub pocztą elektroniczną (etap przed zawarciem umowy);

  1. wykonanie umów, o których mowa w pkt 1 (faza kontraktu);
  2. obliczanie i rejestrowanie danych finansowych w wyniku umowy zawartej z Państwem na podstawie pkt 1;
  3. do celów marketingowych. Obejmuje to informowanie o nowych produktach, usługach i promocjach sprzedaży Riwal po zarejestrowaniu się w naszym biuletynie online. Po rejestracji, dostarczą nam Państwo jednoznaczną i dobrowolną zgodę na wykorzystanie Państwa adresu e-mail do wysyłania biuletynu o produktach, usługach i promocjach sprzedaży Riwal;
  4. informowanie o naszych nowych produktach i związanych z nimi usługami, uwzględniając Państwa preferencje na podstawie zakupionych lub nabytych produktów i/lub usług, zainteresowań na podstawie korzystania z naszych stron internetowych i witryn mobilnych, które rejestrujemy za Państwa zgodą, w tym dowolne używane aplikacje. Możemy to zrobić również poprzez kampanie w mediach społecznościowych (Facebook i LinkedIn);
  5. spełnianie naszych ustawowych zobowiązań i ustawowych zobowiązań podatkowych;
  6. rozwój i ulepszanie produktów i usług do wewnętrznej analizy i analizy strony.

Czyje dane osobowe przetwarzamy 
Przetwarzamy (zbieramy, wykorzystujemy, przechowujemy, zapisujemy i udostępniamy) dane osobowe klientów, byłych klientów, potencjalnych klientów, dostawców i odwiedzających nasze witryny i aplikacje.

Kto otrzyma Państwa dane osobowe
Przekazujemy dane osobowe firmom tylko wtedy, gdy jest to konieczne dla realizacji tych umów między Państwem a Riwal. Zawarliśmy umowy o przetwarzanie ze wszystkimi tymi firmami, które określają, jakie działania są wykonywane zgodnie z naszym autorytetem i zgodnie z naszymi instrukcjami. Firmy te nie mogą przetwarzać ani wykorzystywać danych do własnych celów lub do innych celów.

Anuluj subskrypcję 
Jeśli nie chcecie już Państwo otrzymywać informacji o naszych nowych produktach i związanych z nimi usługach i promocjach, możesz w dowolnym momencie zrezygnować z naszego biuletynu. Możesz to zrobić, klikając link rezygnacji z subskrypcji w naszym biuletynie lub wysyłając wiadomość e-mail na adres: marketing-pl@riwal.com z informacją “anulowanie subskrypcji biuletynu”. Ponadto możecie Państwo w każdej chwili dostosować ustawienia plików cookie; zobacz więcej na ten temat w sekcji “Korzystanie z plików cookie”.

Okres przechowywania danych osobowych
Państwa dane osobowe nie będą przechowywane dłużej niż to konieczne do celów wymienionych powyżej lub zgodnie z prawnie ustalonym okresem.

Bezpieczeństwo
Podjęliśmy odpowiednie środki techniczne i organizacyjne, aby chronić Państwa dane osobowe i zapobiegać nieautoryzowanemu dostępowi do Państwa danych osobowych. Środki te są regularnie oceniane, dostosowywane i aktualizowane w razie potrzeby.

Nasza strona internetowa jest zabezpieczona w taki sposób, że dane osobowe podane na naszej stronie są wysyłane do naszej organizacji za pośrednictwem bezpiecznego połączenia.

Wykorzystanie plików cookies 
Używamy plików cookie, gdy oferujemy nasze produkty i usługi w witrynach i aplikacjach. Pliki cookie to niewielkie pliki informacyjne, które strona internetowa pozostawia na urządzeniu (takim jak komputer). Witryna instruuje przeglądarkę internetową, której używasz do przeglądania stron internetowych (takich jak Internet Explorer), aby przechowywać te pliki cookie na swoim urządzeniu. W witrynach Riwal stosuje się cztery rodzaje plików cookie:

  1. Funkcjonalne pliki cookie
    Funkcjonalne pliki cookie są niezbędne do funkcjonowania naszej witryny. Używamy funkcjonalnych plików cookie w celu ułatwienia nawigacji na naszych stronach internetowych i zapisania pewnych ustawień użytkownika lub preferencji w celu zoptymalizowania korzystania ze stron internetowych.
  2. Analyticzne pliki cookie
    Ponadto Riwal używa analitycznych plików cookie w celu zmierzenia, ilu użytkowników odwiedza witryny i jakie informacje są najczęściej przeglądane (np. za pomocą Google Analytics). Zebrane informacje statystyczne są wykorzystywane do optymalizacji treści strony internetowej lub wysyłek internetowych do potrzeb odwiedzających.
  3. Reklamowe pliki cookie
    Niektóre reklamy na stronach internetowych osób trzecich śledzą, którzy odwiedzający przeczytali ogłoszenia i które strony odwiedzili użytkownicy. Dzięki temu Riwal może spersonalizować kolejną wizytę i wyświetlać odpowiednie reklamy. Te strony trzecie (w tym Facebook przez https://www.facebook.com/ads/about/?entry_product=ad_preferences), dają możliwość  Państwa życzeniami, jeśli to konieczne.
  4. Pliki cookie mediów społecznościowych 
    Riwal daje możliwość udostępniania informacji na stronach internetowych i aplikacjach za pośrednictwem mediów społecznościowych. Mogą Państwo do tego użyć przycisków mediów społecznościowych. Jeśli klikniecie Państwo na jeden z tych przycisków, zostaniecie przekierowani na stronę odpowiedniej firmy mediów społecznościowych. Po kliknięciu te firmy będą umieszczać pliki cookie. Firmy te oferują także opcję zarządzania ustawieniami prywatności i reklamami oraz dostosowania ich w razie potrzeby.

Przegląd plików cookie:

Nazwa Opis Okres przechowywania
.ASPXAUTH Plik cookie ASPXAUTH służy do określenia, czy użytkownik jest autoryzowany. Plik cookie nie zawiera danych osobowych umożliwiających identyfikację. Plik cookie służy do zagwarantowania funkcjonalności strony internetowej i znika po 30 minutach od zamknięcia przeglądarki. Do końca sesji
ASP.NET_SessionId Plik cookie, który zawiera dane sesji użytkownika i jest używany tylko przez serwer w celu zagwarantowania ciągłości. Plik cookie nie zawiera danych osobowych umożliwiających identyfikację. Plik cookie służy do zagwarantowania funkcjonalności strony internetowej i znika po 30 minutach od zamknięcia przeglądarki. Do końca sesji
SC_ANALYTICS_GLOBAL_COOKIE Ten losowo wybrany numer pomaga nam przesyłać Państwu spersonalizowane treści. Ponadto ten plik cookie pomaga nam generować raporty na temat tego, w jaki sposób użytkownicy korzystają z naszej witryny w systemie zarządzania treścią. 1 rok
SC_ANALYTICS_SESSION_COOKIE Ten losowo wybrany numer pomaga nam przesyłać Państwu spersonalizowane treści. Ponadto pomaga nam generować raporty o tym, w jaki sposób użytkownicy korzystają z naszej witryny w naszym systemie zarządzania treścią. Do końca sesji
_RequestVerificationToken Plik cookie, który został opracowany w celu ochrony naszej witryny przed złośliwymi atakami. Plik cookie nie zawiera danych osobowych umożliwiających identyfikację. Plik cookie służy do zagwarantowania funkcjonalności strony internetowej i znika po 30 minutach od zamknięcia przeglądarki. Do końca sesji

Jak mogę zarządzać i dezaktywować pliki cookie?
Odwiedzając stronę internetową lub aplikację Riwal, możecie Państwo samodzielnie ustawić swoje preferencje dotyczące plików cookie (z wyjątkiem niezbędnych plików cookie, dla których nie jest wymagana żadna zgoda). Większość przeglądarek internetowych jest skonfigurowana w taki sposób, że pliki cookie są automatycznie akceptowane. Można zmienić ustawienia, aby blokować pliki cookie lub ostrzegać, gdy pliki cookie są wysyłane na Państwa komputer. Dlatego proszę zapoznać się się z instrukcjami przeglądarki, aby dowiedzieć się więcej o tym, jak dostosować lub zmienić ustawienia przeglądarki.

Jeśli używacie Państwo różnych urządzeń do odwiedzania witryn internetowych lub aplikacji Riwal, trzeba upewnić się, że każda przeglądarka na każdym urządzeniu jest dostosowana do Państwa preferencji dotyczących plików cookie. Jeśli wyłączycie Państwo pliki cookie wykorzystywane przez firmę Riwal lub ustawicie te pliki cookie zgodnie z preferencjami prywatności, może to wpłynąć na Państwa doświadczenie na stronach internetowych i aplikacjach programu Riwal.

 

Wyłączenie odpowiedzialności
Strony internetowe i aplikacje Riwal zawierają linki do innych stron internetowych i potencjalnych reklamodawców, w tym Google, Facebook i LinkedIn.

Zaangażowaliśmy trzecią stronę, Freshmail, w administrowanie wysyłką naszych biuletynów. Wysyłamy biuletyny tylko, jeśli się zarejestrowałeś i możesz zrezygnować z subskrypcji w dowolnym momencie.

Riwal nie ponosi odpowiedzialności za kwestie związane z prywatnością, które mogą pojawić się w tym zakresie. Nie ponosimy również odpowiedzialności za zawartość, bezpieczeństwo lub własność stron internetowych tych stron trzecich. Dlatego zalecamy regularne sprawdzanie polityki prywatności tych firm.

 

Ochrona danych osobowych
Riwal odpowiada za bezpieczne przechowywanie i przesyłanie danych z komputera na nasze serwery. Serwery te znajdują się w Holandii i, w każdym przypadku, wszystkie kraje europejskie oferują odpowiedni poziom ochrony zgodnie z prawem. Firma Riwal podjęła również odpowiednie środki techniczne i organizacyjne w celu ochrony danych osobowych przed utratą lub jakąkolwiek formą nielegalnego przetwarzania. Jeśli Riwal współpracuje z firmami spoza Europy, przekazujemy dane osobowe tylko wtedy, gdy istnieje podobny poziom ochrony lub tylko za uprzednią wyraźną zgodą.

 

Dzieci
Produkty i powiązane usługi Riwal nie są przeznaczone do użytku przez dzieci. Jeśli masz mniej niż 16 lat (nieletni), nie możesz korzystać z naszych usług.

Twoje prawa 
W dowolnym momencie możecie Państwo poprosić o dostęp do lub modyfikację lub usunięcie swoich danych osobowych. Można zrezygnować z każdej kampanii marketingowej, w tym z naszego newslettera, za pośrednictwem rodo@riwal.com. Ponadto możecie Państwo dostosować ustawienia plików cookie na stronach internetowych Riwal.

Obowiązkiem użytkownika jest upewnić się, że wszystkie informacje przekazane Riwal są dokładne i aktualne.

Macie Państwo także prawo złożyć skargę do Holenderskiego Urzędu Ochrony Danych (Autoriteit Persoonsgegevens), jeśli nie zgadzacie się ze sposobem, w jaki Riwal zajmuje się Państwa danymi osobowymi.

W przypadku dalszych pytań dotyczących niniejszej Polityki prywatności i plików cookie, lub tego w jaki sposób odnoszą się one do tej witryny, należy skontaktować się z nami pod adresem:

Riwal Poland Sp. z o.o.

Zamkowa Wola 31a

96-200 Rawa Mazowiecka, Polska

rodo@riwal.com

Zmiany w polityce prywatności i plików cookie
Wszelkie zmiany w Polityce Prywatności i Cookie w Riwal będą ogłaszane za pośrednictwem stron internetowych. Firma Riwal zaleca regularne sprawdzanie zasad dotyczących prywatności i plików cookie na naszych stronach internetowych, aby zawsze mieć świadomość wszelkich zmian.

Niniejsza polityka prywatności i plików cookie podlega prawu holenderskiemu. Ta polityka została ostatnio zmieniona w maju 2018 r.